Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Pustarji preplavili Gorico

Gorica |
24. feb. 2019 | 15:48
Dark Theme

Niz pustnih prireditev na Goriškem se je danes, 24. februarja, začel s tradicionalnim pustnim sprevodom skozi goriško mestno središče. Pustarji so ob lepem sončnem vremenu dobesedno preplavili Gorico in korakali po ulicah Oberdan, Roma, De Gasperi, po trgu pred županstvom, ulicah Sauro in XXIV maggio, po korzih Italia in Verdi.

Z vozom so se sprevoda udeležili pustarji iz kraja Treppo Grande na Videmskem, Šempolaja, Praprota, Sovodenj, Grionsa, Medjevasi-Štivana, Štarancana, Buie, Colloreda in s Proseka. K poživitvi mestnih ulic so prispevale še pustne skupine iz Romansa, kraja Villanova dello Judrio, Tržiča, Opatjega sela, Gabrij, Gradeža, Škocjana, Morara, Štmavra, Fiumicella, Cerovelj in s Poljan. Izven konkurence sta nastopila še Livio in Laura.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo