Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Slikoviti svetoivanski predel Fedrigovec

V prvi polovici aprila se bodo tam začela dela za prenovo plinovodnega in vodovodnega omrežja

4. apr. 2022 | 6:00
Dark Theme

V prihodnjih dneh, v prvi polovici aprila se bodo začela dela za prenovo plinovodnega in vodovodnega omrežja v Fedrigovcu pri Sv. Ivanu. Ob zaključku del, ki bodo trajala približno osem mesecev, bodo gospodinjstva v zaselku razpolagala z novo plinovodno infrastrukturo. Ob tej priložnosti je nastala fotogalerija, ki jo objavljamo.

Fedrigovec je slikovit mestni predel med Ulico San Cilino oziroma svetoivanskim parkom in Drevoredom Sanzio, ki vodi k Sv. Ivanu.

Kot je v svojih spominih, knjigi Mladost pri Sv. Ivanu opisal pisatelj Vladimir Bartol, je Fedrigovec nekoč imel popolnoma slovenski značaj. V njem so se ljudje kot »mandrijerji« v glavnem preživljali z gojenjem in prodajo zelenjave. Do velikih sprememb je tam prišlo konec 50. let prejšnjega stoletja, ko so na tamkajšnjih rodovitnih zemljiščih zgradili visoke stanovanjske bloke, ki so dotedanjo podobo območja krajinsko iznakazili in z narodnega vidika predrugačili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo