Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Tržačani so na Topoline zelo navezani

Deset cementnih polkrožnih ploščadi odlikuje predvsem bližina središča mesta

19. avg. 2019 | 17:04
Dark Theme

Eno izmed najbolj priljubljenih in tipično »tržaških« kopališč so gotovo barkovljanski Topolini. Čeprav mnogim turistom najbrž ni povsem jasno v čem je čar sončenja in poležavanja na golem cementu tik ob zelo prometni cesti, so Tržačani na Topoline zelo navezani. Deset cementnih polkrožnih ploščadi odlikuje predvsem bližina središča mesta, saj so hitro in enostavno dostopne tako z avtomobilom kot z avtobusnima linijama številka 6 in 36, ponujajo pa zadostno mero storitev, da se udobno počutijo predvsem nekdaj mladi Tržačani. Velja namreč, da se na prvih Topolinih iz smeri Trsta zadržujejo v glavnem starejši kopalci, ki so med drugim zelo teritorialni in so svoj običajen položaj pripravljeni ubraniti tudi z ne najbolj prijaznimi manirami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo