Torek, 07 december 2021
Iskanje

V Miljah šolarji z novimi majicami in logotipom

Prejšnji logotip je preoblikoval umetnik Leonardo Calvo iz Kostarike

Milje |
10. jun. 2021 | 5:00
Dark Theme

Otroci miljske Osnovne šole Albina Bubniča so se od šolskega leta poslovili na prazničen in slovesen način. V torek, 8. junija, so popoldne priredili športni dan in ob tej priložnosti tudi proslavili nov šolski logotip in nove šolske majice. Umetnik oz. grafični oblikovalec Leonardo Calvo po rodu iz Kostarike je preoblikoval prejšnji logotip, s katerim so okrasili tudi nove šolske majice. S pomočjo miljskega podžupana Francesca Bussanija so poiskali sponzorje, ki bi krili stroške za majice, in rade volje sta se odzvala domačina, upravitelj sladoledarne Jimmy Simone Viola in upravitelj kmetije Scheriani. Zaključek šolskega leta je bil torej odlična priložnost, da bi končni izdelek predstavili javnosti in se seveda zahvalili vsem, ki so sodelovali pri tem.

Na nogometnem stadioni Zaccaria v Miljah je vseh 51 učencev zapelo nekaj Župančičevih pesmi in zaplesalo na melodiji počitniško-poletne pesmi. Prijetnega popoldneva sta se ob sodelujočih pri uresničitvi logotipa udeležili tudi ravnateljica Večstopenjske šole Josipa Pangerca Lučka Križmančič in nekdanja ravnateljica Fiorella Benčič, ki je danes predsednica Društva Slovencev miljske občine Kiljan Ferluga, ki redno sodeluje s šolo, medtem ko je Združenje slovenskih športnih društev v Italiji ob tej priložnosti posodilo zvočnike. V okviru športnega dne pa so se otroci pomerili v teku, skokih v daljino in metu medicinke.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo