Sreda, 13 november 2019
Iskanje

Več odtenkov Barcolane

V Trstu jadralci poskrbeli za pravi športni praznik

Trst |
15. okt. 2019 | 8:00
Dark Theme

Zmaga nekdanje Maxi Jene, ki se po novem imenuje Way of Life, je bila v nedeljo, 13. oktobra, na Barcolani 50+1 zelo sladka. Slovenski olimpijec Gašper Vinčec je dokazal, kako pomembni sta v tem športu taktika in izbira jader, pa tudi to, da morajo najboljši jadralci znati jadrati tudi, ko vetra ni. Smejali sta se tudi črnogorska posadka krmarja Miloša Radonjića z jadrnico Shining in posadka Izolana Iztoka Krumpaka s Scorpionom. Posadke omenjenih treh jadrnic so se najbolje znašle v neusmiljeni bonaci, ki je regato od starta do cilja naredila polžjo. In da bo tako, je bilo očitno že zjutraj okoli 8. ure, ko so na startno črto tik pred jadralni klub Svbg prijadrale favoritinje z velikanskimi jadri. Pregovor Po jutru se dan pozna je še kako držal. Bonaca je jadralce spremljala ves dan. Tiste najboljše približno dve uri, turistične posadke, seveda tiste, ki so vztrajale do konca, pa do poznega popoldneva. Dogajanje letošnje Barcolane so v objektiv ujeli naši fotografi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo