Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Vsak dan nekaj novega

Nova predstava brez meja kulturnega društva Kraški dom in Razvojnega združenja Repentabor

1. jun. 2019 | 21:23
Dark Theme

»Vsak dan nekaj novega« (pa še kako, glede na presenečenje na koncu zgodbe!) je nova predstava brez meja kulturnega društva Kraški dom in Razvojnega združenja Repentabor. Tudi tokrat je čezmejna ekipa poskrbela za vse v lastni režiji, od besedila do tehnične opreme.Iskro je tudi tokrat vnela večkrat nagrajena Petra Škabar, ki je vlogo študentke Karin oblikovala kot običajno sproščeno, spontano in s smislom za tempo zgodbe. V staromodno Sandro se je prepričljivo vživela Jana Može Kariž, za Boštjanove srčne (in druge) težave je s humorjem poskrbel Mitja Kemperle. Vloga župana spada v železni repertoar Giannija Sobana, vlogo njegove vsiljivo prizadevne tajnice Rebeke pa je energično odigrala Tanja Pangerc Žnidaršič. Razmeroma uglajena županova žena Tonja, ki bo poskrbela za največje presenečenje, je bila Ana Škabar, pikro Mileno, ki je »optimistka z izkušnjami« in ima »globoke pogovore« z županom pa je odigrala simpatična Nataša Škrk.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo