Četrtek, 18 april 2019
Iskanje

Zgodovinske poplave v Bregu

Trst |
5. feb. 2019 | 18:48
Dark Theme

V noči na 4. september 1963 je silovito neurje razsajalo po Bregu, Žavljah in Miljah, na slovenski (takrat jugoslovanski) strani pa po Ankaranu in Kopru, pri čemer je takrat terjalo tudi človeško življenje. Pobesnela voda je na območju vasi ob gornjem toku bolj kot na domovih povzročila ogromno škode predvsem na njivah in v vinogradih. Dobesedno uničujoča pa je bila na območju industrijske cone in industrijskega pristanišča ter v Žavljah in Miljah, ki so bile zaradi poplavljenih oz. poškodovanih cest dostopne le preko morja, prav tako je bila prekinjena kopenska povezava s Koprom.Objavljamo izjemen dokument, fotogalerijo tedanjega dogajanja (ARHIV SILVIO IN ELIO POLLI).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo