Torek, 02 junij 2020
Iskanje

8 vozov, 11 skupin, preko 1400 maškar

Društvo Karnival se pripravlja na 23. Sovodenjski pust

11. feb. 2020 | 8:33
Dark Theme

Sovodenjski pust bo tudi letos izredno množičen in razposajen. V nedeljo, 23. februarja, bo po osrednji sovodenjski ulici rajalo 1421 maškar!

V Sovodnje se bo pripeljalo osem pustnih vozov, medtem ko bo skupin enajst. Voz gradijo člani kulturnega društva Oton Župančič iz Štandreža, pustne skupine iz Šempolaja, Kulturnega društva Sovodnje, kulturnega društva Briški grič iz Števerjana, kulturnega društva Sabotin iz Štmavra, naveze Ku Pok (Prosek-Kontovel in Opčine), pustne klape Praprot in pustne skupine iz Štarancana. S pustno skupino bodo na sprevodu društva Karnival zastopani Križ, Cerovlje, Poljane, Foljan-Redipulja, kulturno društvo Skala iz Gabrij, kotalkarski klub iz Renč, Gas Vrtejba, Fenomeni della Bisiacaria, Ferlugi-Piščanci in Opatje selo. Na čelu 23. Sovodenjskega pustnega sprevoda bo korakala godba na pihala Viktor Parma iz Trebč, ki od vsega začetka skrbi za veselo vzdušje na Karnivalovi povorki.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo