Četrtek, 27 februar 2020
Iskanje

Bari bodo lahko odprti celo noč, glasbene omejitve še veljajo

Goriški župan Rodolfo Ziberna je preklical sklepe, ki so omejevali urnike lokalov v mestnem središču

Gorica |
6. avg. 2019 | 18:44
Dark Theme

Javni lokali v goriškem mestnem središču od danes nimajo več omejitev glede ure zaprtja, medtem ko so doslej morali med tednom zapirati ob polnoči, ob sredah, petkih in sobotah pa ob enih ponoči. Goriški župan Rodolfo Ziberna je z župansko odredbo preklical tri sklepe, ki so bili sprejeti 8. maja 2005, 22. maja 2008 in 29. decembra 2008.

Predvsem zadnja dva, ki ju je odobril pokojni župan Ettore Romoli, sta svojčas sprožila val polemik, saj so jima nasprotovali tako gostinci kot obiskovalci lokalov. Odredba, s katero je župan Vittorio Brancati leta 2006 omejil glasbo v lokalih, pa ostaja v veljavi. Glasbo v notranjosti lokalov bodo morali znižati ob 22. uri in jo ugasniti ob polnoči. Glasbo pred lokali pa bodo morali prekiniti ob 23. uri. »Kritične razmere, zaradi katerih so uvedli omenjene sklepe, ne obstajajo več. Zaradi tega tudi sklepi niso več potrebni,« pojasnjuje župan Ziberna.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo