Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Danes slovo od male Rahide

Dojenčica je sredi septembra umrla v prometni nesreči pri Sovodnjah

12. okt. 2019 | 6:55
Dark Theme

V Tržiču bo danes pogreb male Rahide Hossain, štirimesečne dojenčice, ki je sredi septembra umrla v prometni nesreči na avtocesti A34. Potem ko so 19. septembra opravili obdukcijo, je tožilstvo izdalo dovoljenje za pokop njenega trupla: od dojenčice se bodo svojci in predstavniki bangladeške skupnosti poslovili ob 10. uri na delu pokopališča v mestni četrti Aris, ki je namenjen muslimanskim obredom. Nesreča, v kateri je izgubila življenje Rahida, se je zgodila 14. septembra zvečer tik pred podvozom v Sovodnjah. Dojenčica se je skupaj z očetom Mohammadom Ibrahimom, mamo Sharim in sedemletnim bratcem peljala v smeri Gorice v avtomobilu tipa Chrysler voyager, v katerega je trčil Audi Q5, ki ga je upravljal 54-letni goriški odvetnik Giulio Mosetti.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo