Nedelja, 16 junij 2019
Iskanje

Datuma pogrebov še niso določili

Tretjega udeleženca v nesreči med Gabrjami in Dolom zbudili iz umetne kome

Gabrje |
12. jan. 2019 | 6:03
Dark Theme

Preiskava o smrtni nesreči na državni cesti št. 55 med Gabrjami in Dolom, v kateri sta prejšnjo soboto izgubila življenje 52-letni Davorin Zanier iz Doberdoba in 60-letni Mauro Fabbro iz Tržiča, se nadaljuje. Namestnica javnega tožilca Laura Collini je pred dnevi odredila obdukcijo trupel, na podlagi katere bodo določili vzrok smrti. Karabinjerji so v četrtek obiskali Fabbrovo stanovanje, v katerem so zbrali vzorce za test DNK.

Datuma pogrebov zaenkrat še niso določili, saj morajo tako svojci Davorina Zaniera kot tržiška občina, ki bo poskrbela za pogreb Maura Fabbra, počakati, da javno tožilstvo zaključi s svojim delom. Po navedbah svojcev bo pogreb Davorina Zaniera najverjetneje v Doberdobu v četrtek, 17. januarja.

»Kar je nam znano, obdukcije niso še odpravili,« pojasnjujejo na goriškem poveljstvu karabinjerjev in dodajajo, da je vodenje preiskave prevzelo javno tožilstvo. Ko bo namestnica javnega tožilca imela dovolj dokaznega gradiva o okoliščinah nesreče, bo odločila, ali bo vložila obtožnico zoper 26-letnega K.P. iz Kostanjevice na Krasu, ki je edini preživel prometno nesrečo.

Za svojce 26-letnika pa so medtem iz tržaške bolnišnice na Katinari prišle spodbudne novice. Zdravniki naj bi fanta v četrtek zbudili iz umetne kome. Četudi so njegove poškodbe hude, saj naj bi po nepotrjenih navedbah utrpel več zlomov in notranjo krvavitev, njegovo življenje ni več v nevarnosti. Ko se bo njegovo stanje izboljšalo, ga bodo zaslišali karabinjerji, saj bi njegov doprinos lahko bil ključen pri razjasnitvi okoliščin nesreče.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo