Četrtek, 25 februar 2021
Iskanje

Dela v Grojni se bodo verjetno začela septembra

Gradbišče bo zasedlo okrog 500 metrov dolg odsek od križišča z glavno cesto za Podgoro do odcepa, kjer se cesta loči in pelje v Števerjan oz. v Ščedno

Gorica |
23. avg. 2019 | 13:10
Dark Theme

Sanacija ceste v Grojni se bo začela z manjšo zamudo. Na odseku, ki je v času obilnih padavin pogosto poplavljen, bodo stroji po zadnjih informacijah zabrneli sredi ali ob koncu prihodnjega meseca. Odprtje gradbišča je bilo sprva napovedano za konec avgusta, pri imenovanju izvajalca del pa se je nabrala nekajtedenska zamuda.

Ukrep se deli na dva glavna dela: po eni strani bodo sanirali bregove Grojnice in jih ponekod utrdili z zaščitnimi skalami, po drugi bodo tudi uredili pretok vode, ki se na cesto zliva po hudournikih iz griča Šanca. Na podlagi razpisa mora podjetje dela opraviti v največ 150 dneh, torej v približno petih mesecih. Dela naj bi se torej zaključila februarja. Popolna zapora ceste, torej ukrep, ki bo imel največ posledic za vse, ki se peljejo po Grojni, naj bi skupno trajala največ deset dni, ki pa bodo razporejeni v poldrugem mesecu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo