Sobota, 07 december 2019
Iskanje

Do začetka pouka morajo starši urediti cepilni status otrok

V vrtcih goriškega in doberdobskega ravnateljstva še nekaj primerov otrok, ki nimajo še vseh potrebnih potrdil o opravljenem cepljenju

Gorica |
14. avg. 2019 | 19:01
Dark Theme

V slovenskih vrtcih goriškega in doberdobskega ravnateljstva se bo septembra ponovno pojavil problem precepljenosti malčkov. Pouk se bo tako v vrtcih kot na osnovnih in nižjih šolah začel v četrtek, 12. septembra. Do takrat imajo starši čas, da uredijo cepilni status svojih otrok: če za to ne bodo poskrbeli, kot predvideva zakon iz leta 2017, bodo iz vrtcev izključeni, na osnovnih šolah pa je predvidena denarna kazen.

V vrtcih doberdobskega ravnateljstva so zadeve »v glavnem urejene,« pravi ravnateljica Sonja Klanjšček. »Nekaj družin pa še urejuje cepilni status otrok: eden izmed malčkov je iz zdravstvenih razlogov trenutno še necepljen, dva otroka pa nista še zaključila cikla cepljenja: starši se še niso odločili, ali ju bodo cepili za vse bolezni, ki jih predvideva zakonodaja,« pojasnjuje Klanjščkova. Tudi na ravnateljstvu Večstopenjske šole Gorica so v teku priprave na novo šolsko leto. »Staršem sem poslala okrožnico, v kateri sem navedla zakonska določila glede cepljenja. Otroci, ki niso cepljeni, ne smejo vstopiti v vrtec. Starše, ki tega še niso naredili, vabim, da na šolo prinesejo potrebne dokumente, ki pričajo o tem, da so otroci opravili obvezna cepljenja,« razlaga ravnateljica Elisabetta Kovic in dodaja, da bodo »vsak primer obravnavali posebej«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo