Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Dobrodelni večer priredili že dvajsetič

V Lokandi Devetak zbirali prispevek za onkološki center v Avianu

Vrh |
10. okt. 2019 | 10:43
Dark Theme

Čotova družina je v ponedeljek v sodelovanju s sovodenjskimi krvodajalci priredila dvajseti dobrodelni večer v Lokandi Devetak na Vrhu. Stalni gost večera je zdravnik goriškega rodu v onkološkem centru v Avianu Simon Spazzapan, ki se je letos pogovarjal s primarijem oddelka za radioterapijo v avianskem centru Giovannijem Franchinom. Večer so obogatili pevci fantovske skupine Devin-Nabrežina pod vodstvom Mirka Ferlana in ženska kabaretna skupina Kababaretke. Udeležence dobrodelnega večera sta nagovorila tudi deželni svetnik Igor Gabrovec in sovodenjski župan Luca Pisk.

Večer sicer prirejajo v spomin na ženo, mamo, teto, babico, gostilničarko Helko in na vse, ki so umrli za rakom. Večer je namenjen pobiranju prispevkov za onkološki center v Avianu: nabrani denar ob koncu prireditve izročijo Spazzapanu, ki poskrbi, da gredo prispevki za najnujnejše potrebe deželnega onkološkega centra.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo