Četrtek, 17 oktober 2019
Iskanje

Drogo preprodajal na kolesarski stezi

Novogoriška policija aretirala 33-letnega Bolgara

Gorica |
26. apr. 2019 | 6:19
Dark Theme

Šest mesecev je 33-letni Bolgar preprodajal prepovedane droge na območju kolesarske steze med Novo Gorico in Šempetrom pri Gorici. Njegovi odjemalci so bili tako Slovenci kot Italijani. Prejšnji četrtek je moškega dosegla roka pravice: novogoriški kriminalisti in policisti so ga zasačili med preprodajo heroina in mu odvzeli prostost. Že pred časom so na problematiko preprodaje drog na kolesarski stezi med Novo Gorico in Šempetrom, ki poteka tik ob slovensko-italijanski meji, opozorili italijanski organi pregona, v tem primeru pa so preprodajalca izsledili novogoriški kriminalisti in policisti iz policijske postaje za izravnalne ukrepe v Rožni Dolini. Po prijetju je bila Bolgaru, ki ima začasno bivališče na območju Upravne enote Nova Gorica, zasežena droga, ki jo je imel pri sebi – gre za dva manjša zavitka – in drugi predmeti, ki so povezani s prodajo. Za en gram heroina bi moški na črnem trgu iztržil med 40 in 50 evri. Naslednjega dne je policija na njegovem domu opravila še hišno preiskavo in zasegla druge predmete, povezane z očitanimi kaznivimi dejanji. Moškega so kriminalisti dan po prijetju izročili dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper njega odredila pripor. Za omenjeno kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora med enim in desetimi leti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo