Torek, 09 avgust 2022
Iskanje

Društva, pozor: nov rok za oddajo prošenj 31. januar

Spremembo je uvedel odlok, ki ga je odobril občinski odbor župana Rodolfa Ziberne na zadnji seji lanskega leta

Gorica |
7. jan. 2019 | 9:35
Dark Theme

Društva na ozemlju občine Gorica, ki delujejo na področjih umetnosti, kulture, znanosti, rekreacije in športa, bodo morala prošnjo za pridobitev občinskega prispevka oddati do 31. januarja in ne več do 15. septembra, kakor je veljalo doslej. Spremembo je uvedel odlok, ki ga je odobril občinski odbor župana Rodolfa Ziberne na zadnji seji lanskega leta.

Občina, ki sicer napoveduje, da namerava celovito revidirati občinski pravilnik za dodeljevanje prispevkov, je sklenila, da z letošnjim letom dalje morajo društva oddati prošnje za pridobitev prispevka do 31. januarja in da bodo imela možnost dopolniti dokumentacijo s prilogami, ki jih občinski pravilnik zahteva, med temi zlasti s proračunom, najkasneje do 30. aprila vsakega leta.

»Društvom moramo zagotoviti najboljše pogoje za delovanje. Prepričani smo, da sprememba roka za oddajo prošenj gre v to smer, saj smo ravno iz društvenih vrst prejeli številne namige, naj se rok preloži na zgodnejši termin,« je občinski sklep pojasnil odbornik za kulturo Fabrizio Oreti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava