Petek, 14 junij 2019
Iskanje

Družine v najširšem pomenu besede

Od 23. do 26. maja bo v Gorici že petnajsti festival èStoria

Gorica |
17. apr. 2019 | 9:48
Dark Theme

Letošnji prejemnik nagrade èStoria je zgodovinar Carlo Ginzburg iz znane italijanske družine intelektualcev, ki mu bodo na zgodovinskem festivalu v Gorici 25. maja izročili nagrado za življenjsko delo.

In ravno družine so tema letošnjega, že 15. goriškega srečanja s preteklostjo èStoria, ki se kljub svojemu imenu ne omejuje na zgodovinsko področje: teme preko 80 dogodkov, ki jih bodo oblikovali ugledni gostje, segajo od literature, psihologije, prava in antropologije do demografije in zgodovine umetnosti. V Gorici bodo med drugimi predavali Vittorino Andreoli, Vittorio Sgarbi, Boris Pahor, Luciano Canfora, Antonio Caprarica, Toni Capuozzo, Sergio Romano, Beppino Englaro in Nicola Gratteri.

Program, v katerem se prepletajo predavanja, filmska predvajanja, razstave in še marsikaj, se v svoji osnovi deli na zgodovinski pogled na temo družine ter na analizo današnjih oblik in kočljivih tem v javni razpravi, ki zadeva družino. V zgodovinskem delu bo tako beseda tekla o Egipčanih, družinah v antiki, spremembah v kmečkih družinah. Pod drobnogled bodo vzeli tudi razne kronane glave: družine Windsor, Romanov, Habsburg, Savoia in Burbone. Govor bo tudi o sveti družini. Festival prireja Združenje èStoria z Adrianom Ossolo na čelu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo