Četrtek, 18 april 2019
Iskanje

Fašisti na pohodu: z mazaško akcijo nad slovenske šole

Člani gibanja Blocco studentesco zalepili plakate na zid pred slovenskim višješolskim centrom v Puccinijevi ulici v Gorici

Gorica |
8. feb. 2019 | 9:16
Dark Theme

»Že nekaj časa nismo bili žrtve mazaških akcij,« je bilo danes zjutraj mogoče slišati pred vhodom v slovenski višješolski center v Puccinijevi ulici v Gorici. »Sušo« je namreč prekinila najbrž nočna ali jutranja akcija - mladih - fašistov, članov gibanja Blocco studentesco, mladinske veje CasaPound, ki jo sestavljajo višješolci in univerzitetni študentje. Simbol gibanja Blocco stutentesco je namreč natisnjen na fašističnih plakatih (z gesloma »Devoti alla vittoria« in »Tamburo dell’avanguardia«), ki so jih na slovenski kulturni praznik zalepili neznanci na zid ob vhodu v slovenski višješolski center. Predstavniki tehniškega in licejskega pola so danes zjutraj takoj poklicali karabinjerje, ki si še ogledujejo prostore, medtem ko so plakate odstranili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo