Ponedeljek, 22 julij 2019
Iskanje

Fašisti na pohodu: z mazaško akcijo nad slovenske šole

Člani gibanja Blocco studentesco zalepili plakate na zid pred slovenskim višješolskim centrom v Puccinijevi ulici v Gorici

Gorica |
8. feb. 2019 | 9:16
Dark Theme

»Že nekaj časa nismo bili žrtve mazaških akcij,« je bilo danes zjutraj mogoče slišati pred vhodom v slovenski višješolski center v Puccinijevi ulici v Gorici. »Sušo« je namreč prekinila najbrž nočna ali jutranja akcija - mladih - fašistov, članov gibanja Blocco studentesco, mladinske veje CasaPound, ki jo sestavljajo višješolci in univerzitetni študentje. Simbol gibanja Blocco stutentesco je namreč natisnjen na fašističnih plakatih (z gesloma »Devoti alla vittoria« in »Tamburo dell’avanguardia«), ki so jih na slovenski kulturni praznik zalepili neznanci na zid ob vhodu v slovenski višješolski center. Predstavniki tehniškega in licejskega pola so danes zjutraj takoj poklicali karabinjerje, ki si še ogledujejo prostore, medtem ko so plakate odstranili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo