Sreda, 20 februar 2019
Iskanje

Fašisti na pohodu: z mazaško akcijo nad slovenske šole

Člani gibanja Blocco studentesco zalepili plakate na zid pred slovenskim višješolskim centrom v Puccinijevi ulici v Gorici

Gorica |
8. feb. 2019 | 9:16
Dark Theme

»Že nekaj časa nismo bili žrtve mazaških akcij,« je bilo danes zjutraj mogoče slišati pred vhodom v slovenski višješolski center v Puccinijevi ulici v Gorici. »Sušo« je namreč prekinila najbrž nočna ali jutranja akcija - mladih - fašistov, članov gibanja Blocco studentesco, mladinske veje CasaPound, ki jo sestavljajo višješolci in univerzitetni študentje. Simbol gibanja Blocco stutentesco je namreč natisnjen na fašističnih plakatih (z gesloma »Devoti alla vittoria« in »Tamburo dell’avanguardia«), ki so jih na slovenski kulturni praznik zalepili neznanci na zid ob vhodu v slovenski višješolski center. Predstavniki tehniškega in licejskega pola so danes zjutraj takoj poklicali karabinjerje, ki si še ogledujejo prostore, medtem ko so plakate odstranili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo