Sreda, 03 junij 2020
Iskanje

Gojencem Dijaškega doma bo priskočila na pomoč Mary Poppins

Vabijo na zaključno prireditev, ki bo jutri v Kulturnem domu v Gorici

Gorica |
15. maj. 2019 | 11:05
Dark Theme

Naglo se bliža konec šolskega leta. Nanj se v Dijaškem domu v Gorici zelo dinamično pripravljajo, in sicer z zaključno predstavo, ki bo še posebno izvirna in živahna. Letos so se v domu odločili za posebno produkcijo; za razliko od prejšnjih let se ne predstavljajo s pravim muzikalom, temveč z izvirno pevsko-plesno-gledališko predstavo. Za to obliko so se odločili, ker so bili učenci med letom precej zasedeni s številnimi ponovitvami lanske uspešnice Peter Pan, pa tudi zato, ker so letos v domu izpeljali nov projekt - snemanje filma. Zato sta zgodba in vsebina letos nekoliko drugačni.

Zaključno prireditev, ki bo jutri, 16. maja, ob 18. uri v Kulturnem domu v Gorici, bodo sooblikovali z vsebinami, na katerih v Dijaškem domu delajo čez celo šolsko leto. Da pa bodo te med seboj smiselno povezane, jim bo na pomoč priskočila sama Mary Poppins: zgodba posebne varuške in njena znana pesem bosta namreč rdeča nit letošnje zaključne prireditve, ki jo bodo sooblikovale različne skupine nastopajočih. Na oder bodo stopile tri plesne skupine (mentorici Danjela Simčič in Lili Grudina), otroški pevski zbor (mentorica Nika Kodrič), skupina joge (mentorica Jasna Božič), gledališka skupina (mentorica Andreja Benedetič) in vokalna skupina osnovne in srednje šole pod vodstvom Damjane Golavšek. Nastopili bodo tudi malo starejši učenci, ki obiskujejo višjo šolo. V tem sklopu se bosta predstavili solistki šole petja Damjane Golavšek - Lina Bensa in Anastasia Di Pasquale. Prireditev bo torej prikazala zgodbo Mary Poppins, vendar na izviren način, preko dejavnosti, ki jih učenci Dijaškega doma opravljajo prostovoljno po končanih domačih nalogah. Ob edinstveni predstavi, pri kateri sodeluje preko 70 učencev od 6. do 17. leta starosti, bo letošnja novost še projekcija mladinskega kratkega filma, ki ga je posnela skupina srednješolcev s strokovno pomočjo Kinoateljeja. Filmsko delavnico sta vodili Neli Maraž in Sandra Jovanovska.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo