Sreda, 19 februar 2020
Iskanje

»Gorica bi lahko kmalu ostala brez kavarn«

Reportaža o goriških barih, ki ne preživljajo ravno najlepših trenutkov

Gorica |
21. avg. 2019 | 7:29
Dark Theme

Čeprav se je v prejšnjih letih zdelo, da je v Gorici odpiranje barov edini donosni posel, je danes tudi ta sektor v težavah. Po zaupnih informacijah kar nekaj kavarn ne ve, kaj bi same s sabo in iščejo druge lastnike, kot je na primer kavarna City cafe ob mestni hiši, katere prostore dajejo upravitelji v najem. Z lastniki goriških barov smo se pred nekaj dnevi pogovarjali o razmerah v mestu. Zanimal nas je predvsem vzrok za trenutno stanje in katere so največje težave pri upravljanju barov.

»Primanjkuje ljudi in denarja. Če bomo tako nadaljevali, bi lahko Gorica kmalu ostala brez kavarn,« pojasnjuje lastnik lokala Bar Nino na Drevoredu XXIV. maja in pristavlja, da stranke bežijo v Slovenijo, kjer so po njegovem mnenju cene veliko nižje. »Davki so previsoki in ponudba nazaduje, nihče od pristojnih nam ne pomaga, čeprav slišimo veliko obljub. V Gorici so tako razmere vedno slabše,« potrto ocenjuje lastnik kavarne.

Reportažo po nekaterih mestnih barih si lahko v celoti preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo