Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Gorico prizadela katastrofa, k sreči je šlo le za vajo

Civilna zaščita preizkusila nov občinski načrt zaščite in reševanja

Gorica |
23. mar. 2019 | 16:45
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Gorico je danes prizadela naravna ujma. Zaradi obilnih padavin je narasla Soča, mestno središče je stresel celo potresni sunek. Deželna civilna zaščita je razglasila oranžni alarm, nakar so se prostovoljci odpravili v razne kraje po mestu, kjer so nudili pomoč prebivalstvu.Čezmejne vaje, s katero so testirali nov občinski načrt za zaščito in reševanje, se je skupno udeležilo 184 prostovoljcev civilne zaščite iz Gorice, Gradišča, Krmina, Števerjana, Sovodenj in kraja Campolongo al Torre na Videmskem. Ker zaščita in reševanje ljudi v stiski ne poznata meja, so na pomoč priskočili prostovoljni gasilci iz Nove Gorice, Kanala in Šempetra, navzoča je bila tudi ekipa novogoriških poklicnih gasilcev. Skupno je iz Slovenije prišlo približno dvajset mož. Prostovoljci so opravili več vrst intervencij v raznih predelih mesta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo