Četrtek, 27 februar 2020
Iskanje

Goriški skavti dočakali obisk iz La Spezie

Klan skavtske organizacije iz Ligurije je pred tem obiskal Slovenijo

Gorica |
24. avg. 2019 | 11:15
Dark Theme

Klan skavtske organizacije Agesci Foresta amica iz La Spezie je svoj poletni potovalni tabor zaključil v Gorici, na sedežu Slovenske zamejske skavtske organizacije (SZSO). Na Drevored 20. septembra so prispeli v ponedeljek zvečer, ko so jih skavti SZSO sprejeli odprtih rok.

»Vsako leto se klan odpravi na potovalni tabor, med katerim obiščemo nove kraje in srečamo številne nove obraze. Letos smo se odločili, da pobliže spoznamo Slovenijo, saj v šoli večkrat obravnavamo zgodovino teh krajev, tako da se nam je zdelo najprimernejše, da z njimi stopimo v neposreden stik,« so nam povedali skavti. V ponedeljek, 12. avgusta, je klan startal iz La Spezie in z vlakom dospel do Vidma, kjer je prespal. Od tam je potem v tednu dni prehodil in z avtobusom prevozil poti po Sloveniji. Obiskali so Bovec, Kobarid in Tolmin, dokler niso prispeli do Nove Gorice, v ponedeljek pa je klan prespal na Drevoredu 20. septembra. Tam so v večernih urah skupaj s skavti zamejske organizacije obiskali grad in Travnik, kjer so se med sabo spoznali in opravljali skupne aktivnosti. »V torek smo z goriške postaje zopet odpotovali domov, kamor bomo s sabo odnesli številne izkušnje in spomine,« so nam zaupali skavti iz La Spezie.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo