Ponedeljek, 22 julij 2019
Iskanje

Heterogena ekipa s skupnimi ideali

V Doberdobu se je predstavila občanska lista Občinska enotnost

18. apr. 2019 | 18:01
Dark Theme

»Smo heterogena skupina občanov, ki nas družijo isti ideali. Naša lista je napredno in levo usmerjena. Na njej so pripadniki nekaterih strank, drugi kandidati nimajo nobene strankarske izkaznice, vsem pa so skupne določene vrednote,« pravi Fabio Vizintin, županski kandidat doberdobske občanske liste Občinska enotnost, ki se je v sredo zvečer predstavila v prostorih društva Jezero.

Na listi so Robert Bastiani, Zora Černic, Zulejka Devetak, Martin Faidiga, Andrej Ferfolja, Romina Ferfolja, Nataša Frandolic, Edvard Gergolet, Daniel Jarc, Vlasta Jarc, Lamberto Soranzio in Marko Vizintin. »Kandidati, ki so me podprli, pripadajo različnim generacijam in opravljajo najrazličnejše poklice. Nekateri imajo že večletne izkušnje na upraviteljskem področju (Andrej Ferfolja, Daniel Jarc in Vlasta Jarc so bili v iztekajočem se mandatu Vizintinovi odborniki, op.p.), drugi so novinci,« pravi Vizintin. »Naša lista je dokaz, da so se tudi mladi pripravljeni aktivno vključevati v upravno življenje,« poudarja Vizintin. Županski kandidat meni, da so »liberalni prijemi zaostrili gospodarsko krizo«, slednjo pa desničarska gibanja spretno izkoriščajo, da pridobivajo glasove. »Smo za socialno usmerjeno politiko, enakopravnost vseh državljanov in zaščito šibkejših,« pravi Vizintin, ki bo v primeru izvolitve »še naprej skrbel za uveljavljanje pravic Slovencev v Italiji«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo