Petek, 22 november 2019
Iskanje

Igle v jašku

Podžupan zahteva večji nadzor

Gorica |
7. nov. 2019 | 7:33
Dark Theme

V jašku za meteorno vodo pred trgovino z glasbili v Ulici Contavalle v središču Gorice so se znašle tri rabljene injekcijske brizgalke. Njihovo fotografijo so objavili na Facebook strani Segnalazioni per il Comune di Gorizia, preko katere Goričani lahko opozarjajo občinsko upravo na najrazličnejše težave. Običajno gre za dotrajane pločnike in luknjaste ceste, okvare na javni razsvetljavi in divja odlagališča.

Na objavo fotografije brizgalk se je nemudoma odzval občinski odbornik Francesco Del Sordi, ki je takoj seznanil podjetje Isontina Ambiente z najdbo in ga pozval, naj poskrbi za njihovo odstranitev. Podžupan in odbornik za redarsko službo Stefano Ceretta pojasnjuje, da v marsikaterem mestnem parku, tudi v tistem za mestno hišo, večkrat najdejo rabljene brizgalke; tudi zaradi tega si Ceretta že več časa prizadeva za ozaveščanje mladih in javnosti nasploh o učinkih uživanja prepovedanih substanc. »V zadnjem obdobju smo v parkih večkrat našli prazne embalaže metadona. Že dalj časa pozivamo zdravstveno podjetje za Posočje in južno Furlanijo, naj preveri, kdo ima dostop do tega zdravila. Zdi se nam, da je potreben nekoliko večji nadzor,« poudarja podžupan Stefano Ceretta.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo