Četrtek, 05 december 2019
Iskanje

Iz Italije največ turistov

V novogoriški občini se obiskovalci ne ustavijo več le za dan ali dva

5. avg. 2019 | 8:25
Dark Theme

Čeprav novogoriško občino obiskujejo gostje čez celo leto, jih je v tem delu Slovenije že tradicionalno največ v drugi polovici julija in prvih dvajsetih dni avgusta. Turistični delavci z zadovoljstvom ugotavljajo, da se gostje na Goriškem ne ustavijo več le za dan ali dva, temveč se tu v povprečju zadržijo dva do tri dni, včasih tudi več. In nad čim so običajno najbolj očarani? Kot ugotavlja Dejana Baša, vodja TIC Nova Gorica, so za turiste najmočnejši aduti vino in kulinarika ter različne možnosti športnega udejstvovanja, nadvse privlačna pa je tudi tukajšnja kulturna dediščina. Na te adute prisegajo tudi italijanski gostje, ki jih je tu še vedno največ.

Iz Italije največ turistov

Dejana Baša pojasnjuje, da je novogoriško občino v prvih sedmih mesecih letošnjega leta obiskalo približno enako število gostov kot v enakem obdobju lanskega leta. Od začetka januarja do konca julija lani so našteli okrog 60.000 obiskovalcev, ki so skupaj ustvarili 117.674 nočitev.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo