Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Izrisuje se načrt novega intermodalnega vozlišča

Obnova goriške železniške postaje in okolice

Gorica |
4. maj. 2021 | 8:21
Dark Theme

Območje goriške železniške postaje bodo preuredili. O načrtu intermodalnega vozlišča, s katerim želijo izboljšati kakovost javnega prevoza potnikov in ga nadgraditi tudi v vidiku povečanega prometa, ki ga pričakujejo zaradi Evropske prestolnice kulture leta 2025, se je v prejšnjih dneh župan Rodolfo Ziberna pogovoril s predstavniki Dežele Furlanije - Julijske krajine, družbe za železniško infrastrukturo RFI, avtobusnega podjetja APT in zdravstvenega podjetja Asugi.

»Najprej se želim vsem zahvaliti za trud, ki ga vlagajo v projekt. Po njegovi zaslugi se bodo namreč izboljšali pogoji za uporabnike avtobusnega in železniškega prevoza. Posebna zahvala gre Grazianu Pizzimentiju, odgovornemu za infrastrukture v deželni vladi, ki temu vprašanju posveča veliko pozornost,« pravi Ziberna. Načrt, ki sicer ni dokončen in ga bodo po županovih besedah lahko še dopolnili, predvideva razširitev trga pred železniško postajo na sosednje območje v lasti družbe RFI, ki je danes slabo izkoriščeno. »Na ploščadi nameravajo urediti 14 parkirnih prostorov za medkrajevne avtobuse, pravi avtobusni terminal, kjer bodo lahko potniki povsem varno vstopali in izstopali iz prevoznih sredstev. Območje bo namenjeno izključno medkrajevnemu avtobusnemu prometu,« pravi Ziberna. Posledično bodo pred stavbo železniške postaje uredili postajališče za mestne avtobuse, ohranili bodo tudi območje časovno omejenega parkiranja za avtomobile. Označili bodo še štiri prostore za taksije, posadili nekaj dreves, postavili nadstrešek za čakajoče potnike ter novo urbano opremo. Postajo za samopostrežno izposojo koles bodo nekoliko premaknili, uredili bodo parkirne prostore za gibalno ovirane potnike in policijo.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo