Nedelja, 10 november 2019
Iskanje

Jamarja bodo na površje poskusili dvigniti okoli 18. ure

Moški pri zavesti, a zaradi udarca zmeden

22. avg. 2019 | 15:28
Dark Theme

Poškodovanega jamarja bodo na površje poskusili dvigniti okoli 18. ure. Pred tem bodo jamarski reševalci na prizorišče poklicali helikopter, ki bo čakal v pripravljenosti, da ponesrečenca takoj prepelje v bolnišnico.

Po dosedanjih informacijah, ki jih je medijem posredoval vodja intervencije Igor Benko, je ponesrečenec stabilen in pri zavesti, je pa zaradi močnega udarca v glavo zmeden in izgublja spomin. Pod očesom ima hematom, prejel je infuzijo. Moški je še vedno na globini 150 metrov, oskrbela ga je zdravnica jamarske reševalne službe Tina Bizjak z oskrbovalno ekipo.

Nesreča se je zgodila v noči na današnji dan med vračanjem na površje iz brezna Preporod pri Predmeji nad Ajdovščino. Poškodovani jamar je domačin in tudi sam jamarski reševalec. Med vračanjem iz brezna je nanj padel kamen in ga poškodoval. Po poškodbi je sam preplezal še kakih 30 metrov, nato pa ga je kolega, ki je plezal z njim ustavil, oskrbel in odhitel na površje po pomoč. Reševalna akcija je stekla že ponoči, težavo predstavljajo vhod in dve ožini jami, ki jih morajo reševalci razširiti do te mere, da bodo poškodovanca iz nje lahko prenesli na reševalnih nosilih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo