Sobota, 16 november 2019
Iskanje

Je deželna vlada vedela za Ducejevo grenčico?

Deželni svetnik Diego Moretti vložil svetniško vprašanje

Gorica |
9. okt. 2019 | 7:33
Dark Theme

O grenčici »Amaro del Duce«, ki so jo prodajali na Okusih ob meji in o kateri je Primorski dnevnik poročal med goriško poulično prireditvijo, bo govor tudi v deželnem svetu. Svetniško vprašanje v zvezi s tem je na deželni odbor naslovil predstavnik Demokratske stranke Diego Moretti, ki meni, da gre za nesprejemljivo provokacijo. »Med proizvodi, ki so jih prodajali v šotoru združenja Ribolla & Ribolla, katerega pokroviteljici sta bili tudi deželna agencija Promoturismo FVG in Občina Gorica, se je na etiketi grenčice znašla tudi podoba Benita Mussolinija. To je že samo po sebi nesprejemljivo, še huje pa je, če upoštevamo, da so okrog Duceja bili simboli najpomembnejših institucij našega prostora. Zlasti predsednik Fedriga bi se moral od te provokacije distancirati,« opozarja Moretti. Svetnik je zgrožen, saj so pod šotorom, kjer so prodajali vina pomembnih vinarjev, dopustili tudi postavitev stojnice, ki je ponujala grenčico z neokusnim imenom. »To prav gotovo ni proizvod, s katerim se naša dežela lahko ponaša, temveč gre za podjetniško pobudo, ki bi jo lahko kaznovali na podlagi zakona Mancino,« ocenjuje Moretti in sprašuje deželno upravo, ali je bila s prodajo grenčice seznanjena.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo