Ponedeljek, 21 oktober 2019
Iskanje

Jeseni se končno začenja sanacija Korna

Goriška občina je deželni prispevek prejela pred sedemnajstimi leti

Gorica |
14. sep. 2019 | 6:12
Dark Theme

Po sedemnajstih letih od prejetja deželnega prispevka se bo pred koncem jeseni končno začela sanacija onesnaženega goriškega potoka Korna. Goriška občina si je denar za izvedbo del zagotovila daljnega leta 2002, nakar se je zvrstilo cel kup najrazličnejših birokratskih in drugih težav, zaradi katerih se je začetek sanacije zavlekel do današnjih dni.Na goriški občini so v prejšnjih dneh izbrala izvajalca del; na javni razpis se je prijavilo pet podjetij, med katerimi je najboljšo ponudbo ponudila družba Icop iz Basigliana na Videmskem. Ponudbe je preverila tehnična komisija, ki so jo sestavljali inženirji Flavio Gabrielcig, Gustavo Zandanel in Nicola Comuzzi ter izvedenec Michele Sersale. Sanacijska dela se bodo začela pred koncem jeseni in bodo trajala dve leti in tri mesece.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo