Ponedeljek, 12 april 2021
Iskanje

Kava jih bo drago stala

Policisti obiskali bar v središču Štandreža

Gorica |
6. apr. 2021 | 7:28
Dark Theme

Jutranja kava v baru v središču Štandreža jih je zaradi neupoštevanja covid-pravil zelo drago stala, tako da se bodo velikonočnega ponedeljka še dolgo spominjali.

Štandreški bar Sant’Andrea – nekdanji Brasil Bar – so v ponedeljek, 5. aprila, obiskali policisti. V lokal, ki se nahaja nasproti marketa v Ulici San Michele, sta okrog 9.30 prišli dve patrulji policije; ena skupina policistov je v bar vstopila skozi glavni vhod, druga skupina se je odpravila do zadnjih vrat in tako preprečila, da bi kdo skozi vanje zapustil lokal. V baru oz. na dvorišču za njim je bilo takrat približno deset gostov. Policisti so vsakemu izmed njih naložili 400 evrov vredno globo zaradi neupoštevanja covid-omejitev; naročenih kav bi si ne smeli privoščiti v lokalu, temveč bi jih morali odnesti domov. Če bodo kazen takoj plačali, bodo deležni »popusta«; globa bo v tem primeru znašala 280 evrov.

Medtem ko so policisti sestavljali zapisnik, ugotavljali identiteto navzočih gostov in jim nalagali globe, je pred lokalom parkirala še tretja patrulja policije; sočasno so štandreški bar obiskali tudi goriški mestni redarji. Globo je prejel tudi kitajski par, ki že nekaj let upravlja bar v štandreškem vaškem središču; policisti so kitajskima državljanoma naložili 280 evrov kazni. Poleg tega jima je bilo odrejeno tudi dvodnevno zaprtje lokala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo