Petek, 07 maj 2021
Iskanje

Kazenska ovadba za pilota

Kriminalisti zaključili preiskavo aprilske nesreče v zračnem prometu med Dolgo Poljano in vasjo Budanje

20. nov. 2020 | 7:33
Dark Theme

Na policijski upravi Nova Gorica se je zaključila obsežna kriminalistična preiskava letošnje tragične aprilske nesreče v zračnem prometu med Dolgo Poljano in vasjo Budanje v Občini Ajdovščina, kjer je po trčenju med ultralahkim letalom življenje izgubil 34-letni jadralni padalec, prav tako sta bila huje telesno poškodovana takrat 52-letni pilot in 42-letni sopotnik v letalu. Novogoriški kriminalisti so kazensko ovadili pilota zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje posebnih vrst javnega prometa.

Novogoriški kriminalisti so pred kratkim zaključili obsežno večmesečno preiskavo vseh okoliščin tragične nesreče v zračnem prometu, ki se je 25. aprila dopoldan zgodila med Dolgo Poljano in Budanjami. V zraku je prišlo do trčenja med ultralahkim letalom znamke Fly Synthesis, tipa Storch in 34-letnim jadralnim padalcem, sicer domačinom iz Ajdovščine, ki je umrl na kraju tragične nesreče. Prav tako sta bila huje telesno poškodovana 53-letni pilot in 43-letni sopotnik v omenjenem zračnem plovilu, oba člana Aero kluba Josip Križaj iz Ajdovščine.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo