Ponedeljek, 04 julij 2022
Iskanje

Komigo z velikimi komičnimi kalibri

Poleg para Kobal-Devetak bodo gostili tudi Paola Rossija in Andra Merkuja

Gorica |
18. maj. 2022 | 7:18
Dark Theme

Komigo bo po dveh nelahkih pandemskih letih praznoval povratek v gledališko normalnost z velikimi komičnimi kalibri. Abonma za leto 2022 trijezičnega festivala komičnega gledališča bo namreč med 26. majem in prvim oktobrom v dvorano goriškega Kulturnega doma pripeljal nič manj kot premiero nove komedije para Kobal-Devetak, Paola Rossija in Andra Merkuja, ob naštetih pa še štiri druge privlačne predstave v slovenščini, italijanščini in furlanščini. Več bo tudi izvenabonmajskih dogodkov, s katerimi bo Komigo segel čez mejo, v Gradež in v Laško, kar sicer ni novost.

»Za nami sta dve težki leti, v katerih smo kljub vsemu izpeljali vse napovedane dogodke, čeprav z zamikom. O tem, kako je Komigo priljubljen in kako ljudje občutijo potrebo po druženju in smehu, smo ponoven dokaz imeli v teh dneh, ko je abonma že potrdilo 70 abonentov,« je dejal predsednik Kulturnega doma Igor Komel, ki je včeraj predstavil program v družbi Sandre Marvin in Jana Komela. Zastor nad letošnjim festivalom Komigo se bo uradno dvignil v torek, 24. maja, z nagradnim preddogodkom – kabaretnim večerom Kababaretke, v katerem nastopajo Tjaša Ruzzier, Irena Pahor, Martina Krapež in Martina Feri. Uvod v redni abonma Komigo 2022 bo na sporedu v četrtek, 26. maja, s premiero komedije Pandemenca, v kateri nastopata Boris Kobal in Boris Devetak. Sledile bodo komedija Mali otroci, veliki problemi z Urošem Kuzmanom in Alešem Novakom (8. junija), predstava Teatro assemblea znanega italijanskega komika Paola Rossija, ki bo 13. junija prvič gost Komigoja, in recital Di velieri, monasteri e altre frontiere pisatelja Angela Florama, ki bo 22. junija nastopil v Kulturnem domu skupaj z harmonikarjem Paolom Fortejem.

V torek, 13. septembra, bo na sporedu Predstava za vsako priložnost, v kateri bo ob Ladu Bizovičarju, Gašperju Konecu in Juretu Karasu sodeloval tudi pihalni orkester Kras iz Doberdoba. Teden kasneje bodo gostili komedijo Špasteatra Erotika po Emeršiču, v soboto, prvega oktobra, pa se bo goriški publiki v posebnem dvojezičnem šovu predstavil tržaški imitator in radijski voditelj Andro Merkù.

Izven abonmaja Komigo napovedujejo še koncerte skupine Help! (22. julija v Gradežu), orkestra Big band Nova (29. julija v Pevmi) in glasbeni poklon Freddieju Mercuryju v Laškem. Izven abonmaja je v oktobru napovedana še predstava 5 x una, s katero se bodo spomnili goriške gledališke igralke Maie Monzani. »Med izvenabonmajske dogodke uvrščamo tudi komedijo Pleskarji nimajo spominov, ki so jo sovodenjski gledališčniki v Kulturnem domu uprizorili aprila, in koncert skupine Fiberglas, ki je bila na sporedu prejšnji teden. Prizadevamo si, da bi do konca leta pri nas nastopil tudi dramski odsek Prosvetnega društva Štandrež,« je poudaril Igor Komel.

Vpisovanje abonmajev Komigo poteka do 26. maja pri blagajni Kulturnega doma v Gorici. Cena abonmaja je 60 evrov (znižana 50 evrov), cena posameznih vstopnic pa je 15 evrov (znižana 10 evrov). Do znižane cene imajo pravico abonenti SSG, upokojenci, drugi člani družine, študenti in brezposelni. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani Kulturnega doma Gorica www.kulturnidom.it in na Facebookovem profilu www.facebook.com/kulturnidom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava