Sobota, 09 november 2019
Iskanje

Kormorani prehiteli ribiče

Jata ribojedih ptic na Soči med Gorico in Podgoro

3. apr. 2019 | 6:08
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Kormorani so prehiteli ribiče. V nedeljo se je v sladkih vodah Furlanije Julijske krajine začela nova ribiška sezona. Številni ribiči so se po zimskem lovopustu odpravili tudi na Sočo, vendar ulov tokrat ni bil ravno najboljši. Ribiči so ujeli nekaj soških postrvi, ki jih je pred nekaj dnevi v reko vložil deželni zavod Ente tutela patrimonio ittico, medtem ko je bilo prijemov divje ribe zelo malo. Ribiči se sprašujejo, ali niso morda za slab začetek sezone krivi kormorani, ki so se po celotni Soški dolini potikali v prejšnjih tednih. Sredi marca so jato kormoranov opazili in posneli na jezeru pri Mostu na Soči, nakar so pred enim tednom ribojede ptice priletele v Gorico. Pod podgorsko »pašerelo« so jih našteli preko tristo. Vsak kormoran dnevno poje od 400 do 700 gramov rib, tako da je zaskrbljenost ribičev več kot upravičena.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo