Petek, 23 avgust 2019
Iskanje

Kradel v Sovodnjah, Štandrežu in na Rojcah

Karabinjerji aretirali mladega Goričana

Gorica |
10. jun. 2019 | 7:32
Dark Theme

Potem ko je Sovodnjah obiskal avtopralnico in v Ulici Monte Grappa vlomil v avtomobil, so ga goriški karabinjerji aretirali na Rojcah, kjer je iz bara ukradel blagajno. Za zapahi se je znašel mlad Goričan, ki so ga v preteklosti varnostni organi že nekajkrat obravnavali zaradi podobnih dogodkov.

Karabinjerji so v noči na četrtek, 16. maja, prejeli klic s konca Ulice Carso na Rojcah; ko so prišli do bara Maitaj, so takoj ugotovili, da je nekdo vanj vlomil. S palico je takrat še neznani storilec odprl vhodna vrata, nakar je vstopil v notranjost lokala. Karabinjerji so takoj pregledali okolico in na ploščadi nedaleč stran opazili mladeniča, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi raznih kaznivih dejanj. Mladenič se je skril med grmičevje, kjer je s kamnom skušal odpreti komaj ukradeno blagajno, da bi iz nje pobral denar. Karabinjerji so mladeniča aretirali zaradi kraje in vloma v omenjeni bar, nakar so ga odpeljali na poveljstvo na Korzu Verdi v Gorici. Med osebno preiskavo so ugotovili, da je imel mladenič pri sebi več predmetov sumljivega izvora. Med drugim so mu v žepu našli nekaj žetonov za avtopralnico; v naslednjih dneh so karabinjerji ugotovili, da so žetoni prihajali iz avtopralnice iz Sovodnjah, kjer so v petek, 15. maja, doživeli krajo. Mladenič, ki po opisu odgovarja vlomilcu v bar na Rojcah, je poškodoval samopostrežni avtomat in iz njega pobral nekaj žetonov in denarja. Poleg tega je poškodoval tudi terensko vozilo lastnika avtopralnice, ne nazadnje je vlomil še v tamkajšnji bar, kjer je našel in pobral približno sedemdeset evrov gotovine. V noči s 15. na 16. maj so karabinjerji obravnavali še vlom v avtomobil, ki je bil parkiran v Ulici Monte Grappa v Štandrežu. Tat je razbil šipo in odprl vrata vozila. Lastnica avtomobila je dogodek prijavila karabinjerjem; možje postave so ugotovili, da je mladenič imel po aretaciji na Rojcah pri sebi tudi nekaj predmetov, ki jih je ukradel iz avtomobila v Štandrežu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo