Nedelja, 07 avgust 2022
Iskanje

Krminčanka, na katero je padel mlaj, hudo poškodovana

Goriški karabinjerji vodijo preiskavo o nesreči v Podgori, občina ni bila uradno seznanjena s potekom prireditve

1. maj. 2022 | 9:17
Dark Theme

Goriški karabinjerji vodijo preiskavo o sobotni nesreči v Podgori, kjer je mlaj, visok preko 20 metrov, padel na mlajšo žensko. Ponesrečenka je doma iz Krmina, stara je 30 let. S helikopterjem so jo prepeljali v bolnišnico na Katinari. Po besedah očividcev jo je mlaj zadel s hrbtne strani, dekle je dobilo tudi močan udarec v glavo in se je onesvestilo. Poškodbe so predvidoma hude, zdravniki se o njenem zdravstvenem stanju še niso izrekli.

Na prvomajskem slavju v Podgori je bilo včeraj zvečer kakšnih 300 ljudi. Priredili so ga posamezni krajani, karabinjerji so na kraju več ljudi vprašali za dokumente. Na karabinjerski postaji v Svetogorski četrti danes zjutraj zbirajo njihovega pričevanja, ki bodo pomembna pri nadaljevanju preiskave. Le-ta poteka pod okriljem goriškega državnega tožilstva, vodi jo namestnica glavnega tožila Ilaria Iozzi. V interesu preiskave karabinjerji ne posredujejo nobenih informacij, tudi zdravstveni delavci poudarjajo, da gre za »zelo občutljivo zadevo«.

Nesreča se je zgodila okrog 21.45. Ko so moški z vrvmi dvigovali mlaj, je ta v še nepojasnjenih okoliščinah zdrsnil in zgrmel naravnost na dekle, ki se je samo nahajalo na tistem delu travnika. Navzoči so vsi zelo pretreseni, dekleta pa večina udeležencev dogodka ni poznala. Na praznovanje naj bi prišlo na povabilo prijatelja iz Podgore.

O dogodku je bil obveščen tudi goriški župan Rodolfo Ziberna. Tudi po njegovih informacijah je mlada ženska hudo poškodovana. »Ko jo je mlaj zadel, naj bi pravkar prišla na prizorišče. Bila je v družbi fanta ali prijatelja. Poveljnik redarjev in vodja tehničnega urada občine sta mi povedala, da Občina ni bila predhodno obveščena o dvigovanju mlaja, kar naj bi sicer niti ne bilo praksa. Jutri bomo vsekakor to še enkrat preverili; tudi sam sem pretresen, upam, da bo dekle okrevalo,« je za Primorski dnevnik povedal župan Ziberna, ki se je o dogodku pogovoril tudi z Robertom Felcarom, županom Krmina, od koder je ponesrečenka doma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava