Sreda, 18 september 2019
Iskanje

Lepota in odpadki

V goriški Mediateki so v četrtek odprli fotografsko razstavo dijakov četrtih razredov zavoda Zois

Gorica |
8. jun. 2019 | 8:26
Dark Theme

Lepota v naravi, ki mine, in odpadki, ki ostanejo. Ta dva elementa - naravne lepote in odpadne materiale - so dijaki četrtih razredov obeh smeri zavoda Žiga Zois iz Gorice upodobili v fotografijah, ki so od četrtka na ogled v Mediateki Ugo Casiraghi v Gorici. Šestnajst dijakov je pod mentorstvom fotografinje Špele Volčič in profesorice Solange Degenhardt v sklopu fotografskih delavnic, ki jih je podprl Konzorcij CVCS, pripravilo posnetke, ki jih je navdihnila okoljska tematika in odpadni materiali. Razstava nosi naslov Trash - Still life (Odpadki - Tihožitje).

Dijaki so v predstavitvi povedali, »da se sami močno zavedajo izredno zaskrbljujočih okoljskih razmer; preko razstave želijo vsem, ki si jo bodo ogledali, predati to ozaveščenost«. Dijaki so z izkušnjo zadovoljni, saj so se iz nje med drugim naučili, »da se tudi s preprostim orodjem in majhnimi, nepomembnimi stvarmi, lahko ustvari nekaj lepega, privlačnega in pomenljivega«.

d

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo