Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

Liceji odprli vrata bodočim dijakom

Usmerjanje na goriških višjih srednjih šolah

Gorica |
25. nov. 2019 | 11:33
Dark Theme

V petek je v poznih popoldanskih urah na liceju Trubar-Gregorčič v Gorici potekal prvi dan odprtih vrat. Profesorji in dijaki treh licejskih smeri, humanističnega, znanstvenega in klasičnega liceja, so staršem in bodočim dijakom predstavili vzgojno izobraževalno ponudbo in vse aktivnosti, ki jih bodo lahko tretješolci sami izvajali v naslednjem šolskem letu. Na razpolago so bili tako profesorji, ki so odgovarjali na bolj tehnična vprašanja o izobraževalni ponudbi, kot dijaki, ki so opisali svojo izkušnjo na višji šoli. Večina obiskovalcev je prisluhnila predstavitvi več kot ene šole, tako starše kot bodoče dijake pa je posebno navdušila odločitev, ki so jo pred nekaj dnevi sprejeli na zavodnem svetu: za dijake prvih in drugih razredov bo s prihodnjim šolskim letom pouk potekal samo pet dni na teden, se pravi od ponedeljka do petka.

Na dan odprtih vrat se pripravljajo tudi na treh tehniških zavodih; bodoče dijake in starše bodo sprejeli v petek, 29. novembra, ob 18. uri in jim predstavili učno ponudbo zavoda za informatiko Jurij Vega ter zavodov za upravo, finance, marketing ter za turizem Žiga Zois.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo