Petek, 16 april 2021
Iskanje

Med Jamljami in Štandrežem dva tisoč pločevink in plastenk

Morje odpadkov ob državni cesti št. 55

Dol |
28. feb. 2021 | 8:08
Dark Theme

Ob državni cesti št. 55 med Štandrežem in Jamljami leži preko 1200 plastenk in preko 800 pločevink – v glavnem piva. Med travo in grmičevjem ob cesti je poleg tega tudi približno 250 zavojčkov cigaret in cel kup drugih najrazličnejših odpadkov, med katerimi izstopa preko 200 embalaž tetrapak, v katerih je bilo vino. Omeniti velja še približno petdeset steklenic in sto zaščitnih mask, ki spremljajo naš vsakdan od lanskega začetka pandemije.

Kdor se po Dolu pelje z avtomobilom, večine odpadkov sploh ne opazi. Nekatere je povsem zaraslo rastlinje, druge se skrivajo v jaških za meteorne vode in pod škarpami, na katerih je zgrajena cesta. Da se zavedamo, koliko nesnage leži ob državni cesti št. 55, se moramo po njej zapeljati s kolesom in se lotiti njihovega štetja s pomočjo beležke, saj bomo drugače težko ohranili v spominu neverjetno količino odpadkov, na katere bomo naleteli.

Več v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo