Nedelja, 16 maj 2021
Iskanje

Migrante nezakonito prevažal na novogoriško mejo

Policisti in kriminalisti PU Nova Gorica uspešno preiskali primer prepovedanega prehajanja meje na Goriškem

3. maj. 2021 | 10:53
Dark Theme

Policisti Operativno komunikacijskega centra Nova Gorica so 13. aprila na Goriškem ustavili 23-letnega Mariborčana, ki je prevažal osem nezakonitih prebežnikov. Iz avtomobila so izstopili v kraju Podsabotin in nato peš ilegalno prečkali slovensko-italijansko državno mejo. Kmalu zatem so jih prestregli obmejni italijanski policisti, ki so ustavili sedem ilegalnih prebežnikov, državljanov Pakistana.

Kriminalisti so ugotovili tudi, da je 23-letni moški na novogoriško območje že dan prej prepeljal več tujih državljanov, šest ilegalnih prebežnikov, prav tako državljanov Pakistana. Moškemu so kriminalisti odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku na Okrožnem sodišču v Novi Gorici.

Kriminalisti in policisti več policijskih uprav v Sloveniji so z dobrim medsebojnim sodelovanjem in ob pomoči varnostnih organov iz Italije zbrali dovolj obvestil in dokazov za uspešno izpeljano preiskavo, prav tako so novogoriški kriminalisti v tej zvezi podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve zgoraj navedenega kaznivega dejanja zoper več osumljenih oseb z območja Slovenije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje nameravate preživeti letošnje poletne počitnice, skladno z ukrepi za zajezitev pandemije?

19. apr. 2021 | 16:56
Odločil/a se bom, ko bom cepljen/a
Doma
V Italiji
V Sloveniji
Na Hrvaškem
V kakšni drugi državi
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo