Ponedeljek, 18 november 2019
Iskanje

Milijonska naložba v Biolab

Finančna družba Friulia bo podprla razvoj goriškega podjetja

Gorica |
3. jul. 2019 | 11:15
Dark Theme

Finančna družba Friulia bo vložila en milijon evrov v goriško podjetje Biolab, ki je specializirano v pripravi vegetarijanske in veganske hrane. 700 tisoč evrov bo holdinška družba Dežele Furlanije Julijske krajine namenila povečanju kapitala, 300 tisoč pa jih bo vložila v obsežen projekt, s katerim bodo optimizirali delovanje podjetja in povečali njegov vpliv na tržišču. Tako je bilo slišati na srečanju, ki je včeraj, 2. julija, potekalo v prostorih podjetja Biolab v industrijski coni v Štandrežu. Ustanovitelj podjetja Massimo Santinelli je predsedniku Dežele Furlanije Julijske krajine Massimilianu Fedrigi in predsednici družbe Friulia Federici Seganti predstavil podjetje, njegovo stanje in izzive, s katerimi se spopada. Zahodni svet se na splošno pomika k zmanjšanju uporabe mesa, zaradi česar je bistvenega pomena najti alternativne izdelke. Santinelli je omenil tudi konkurenco multinacionalk, kot sta Nestle in Unilever, ki se z nakupom manjših podjetij na tem področju pomikajo na tržišče vegetarijanske hrane, ki je nekoč bilo obrobnega pomena, sedaj pa prihaja vedno bolj v ospredje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo