Torek, 19 november 2019
Iskanje

Mladeniču zaplenili 20-centimetrski nož

21-letnik iz Romansa tvega pripor in denarno kazen

Gorica |
19. avg. 2019 | 6:28
Dark Theme

Policisti so v petek, 16. avgusta, v popoldanskih urah med izvajanjem rednega nadzora na deželni cesti št. 117 ustavili dva mlada moška. Ker sta se vedla sumljivo, so ju možje v modrem zaprosili za osebni dokument in se nato odločili, da izvedejo še osebno preiskavo. Izkazalo se je, da je bil njihov sum upravičen. Pri enem izmed dveh mladeničev, ki je star 21 let in stanuje v Občini Romans, so našli dvajsetcentimetrski zložljiv nož. Skrival ga je v nahrbtniku. Mladenič policistom ni znal pojasniti, kaj je nameraval početi z njim, zato so ga odpeljali na goriško kvesturo. Nož z 8,5 dolgim rezilom so ob zaključku postopka zaplenili, 21-letnika pa so prijavili sodnim oblastem zaradi kršitve 4. člena zakona št. 110 iz leta 1975. Slednji zaradi neupravičene posesti orožja in drugih nevarnih predmetov predvideva pripor od enega meseca do enega leta in plačilo denarne kazni, ki lahko znaša od tisoč do deset tisoč evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo