Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Mladoletnikom točili alkohol

Kvestor odredil sedemdnevno zaprtje javnega lokala v središču Gorice

Gorica |
8. okt. 2019 | 16:16
Dark Theme

Ker so alkohol postregli trem mladoletnikom, bodo morali bar zapreti za sedemdnevno obdobje. Goriški kvestor je v prejšnjih dneh odredil enotedensko zaprtje javnega lokala v mestnem središču, v katerem so kršili stoti člen enotnega besedila o javni varnosti. Policisti so ugotovili, da so v baru postregli trem mladoletnikom alkoholne pijače, za kar so predvidene slane kazni. Če imajo »pivci« manj kot šestnajst let, gre za kršitev 689. člena kazenskega zakonika; če imajo od 16 do 18 let, pa mora upravitelj javnega lokala za vsako natočeno alkoholno pijačo plačati od 250 do 1000 evrov globe. Na podlagi zakona št. 30 iz leta 2001 mora upravitelj javnega lokala preveriti starost odjemalcev preko njihove osebne izkaznice, če bi lahko šlo za mladoletnike.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo