Ponedeljek, 20 maj 2019
Iskanje

Na Goriškem marelice že cvetijo

Možno, da so odprti cvetovi v torek pozebli

14. mar. 2019 | 9:41
Dark Theme

Na Goriškem cvetijo marelice več kot 2 tedna prej kot običajno, sporoča Arso. V noči na torek je temperatura zraka padla pod 0 °C. Na izpostavljenih legah so odprti cvetovi lahko pozebli. V prihodnjih dneh zmrzal ni pričakovana, sadna drevesa bodo upočasnila razvoj.

V torek se je v Biljah temperatura spustila do -4 stopinj Celzija. Deželna meteorološka opazovalnica iz FJK pa je na goriškem letališču v torek namerila najnižjo temperaturo -1,3 stopinje Celzija, v Gradišču ob Soči in Koprivnem -1,5 stopinje Celzija, medtem ko je v Doberdobu temperatura ostala nad lediščem in je bila najnižja nočna vrednost +2,9 stopinje Celzija.

Današnje najnižje nočne temperature so bile na Goriškem rahlo nad ničlo, na Kraški planoti pa okrog -1 stopinje Celzija.

Danes bo čez dan postopno že topleje. Jutri in v soboto pa se bo živo srebro podnevi povečini dvignilo nad 15 stopinj Celzija, medtem ko bodo noči povečini še razmeroma mrzle, četudi se živo srebro ne bo več spustilo pod ledišče.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo