Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Na Grofiji dogodki za vse okuse

Poulični praznik Okusi Off, ki se bo odvijal od 23. do 26. septembra, bo spremljal bogat kulturni program

Gorica |
16. sep. 2021 | 6:25
Dark Theme

Hrana in kultura bosta rdeča nit dogodkov, ki bodo naslednji konec tedna poživili goriško mestno središče. Od 23. do 26. septembra bo na sporedu okrnjena verzija sejma Okusi ob meji, ki bo letos nosila naslov Okusi Off. Ob hrani in pijači, ki bodo na voljo na šestdesetih stojnicah iz Furlanije - Julijske krajine, Avstrije, Francije in Slovenije, bodo v sklopu prireditve Grofija (Contea) ponujali kulturne dogodke za vse okuse. Kulturni program, ki bo spremljal gastronomsko ponudbo, se bo začel že v ponedeljek, 20. septembra. Včeraj so ga predstavili v občinskem parku ob prisotnosti goriškega župana Rodolfa Ziberne, odbornika za kulturo Fabrizia Oretija in Maura Fontaninija, predsednika združenja Gorizia Spettacoli, ki je soorganizator.

Prireditev Grofija, ki je lani zaživela v obliki gastronomsko-kulturnega dogodka Okusi grofije (Sapori di Contea), si je občinska uprava zamislila, da bi obeležila obletnico ustanovitve mesta. Sprva so prireditev želeli izpeljati spomladi, vendar so jih epidemiološke razmere prisilile, da prireditev organizirajo septembra. Grofija bo tako do 26. septembra ponudila šestnajst dogodkov. Prvi dogodek bo v ponedeljek, 20. septembra, ko bo ob 20.30 v mali dvorani gledališča Verdi predstava La commedia più divina gledališke skupine Theama Teatro iz Vicenze. V torek, 21. septembra, ob 20.30 bo na vrsti monolog Andree Castellettija o Mozartovem tekmecu Antoniu Salieriju Rivalsalieri - La verità nella musica. Dogodki v mali dvorani gledališča Verdi se bodo nadaljevali v sredo, 22. septembra, ob 18. uri z gledališko igro Luigija Lunarija o treh velikih italijanskih pesnikih Petrarci, Boccacciu in Danteju Tre ritratti irriverenti del ‘300.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo