Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Na koledarju policije skupni goriški trg

Fotografijo je posnel goriški policist Donato La Groia

Gorica |
23. nov. 2021 | 15:28
Dark Theme

V Rimu so predstavili stenski koledar policije za leto 2022, na katerem je septembrska fotografija posvečena čezmejnemu sodelovanju med italijanskimi in slovenskimi policisti. Fotografijo je na Trgu Evrope/Transalpina posnel goriški policist Donato La Groia, na njej so naslikani štirje njegovi kolegi, dva iz Italije in dva iz Slovenije.

Na januarski fotografiji koledarja sta upodobljena Marcel Jacobs in Bebe Vio med nagrajevanjem na olimpijski in paralimpijskih igrah. Ostale fotografije so posvečene raznim policijskim aktivnostim; z novembrsko opozarjajo na vse bolj razširjeno nasilje nad ženskami, z majsko se spominjajo uboja Giovannija Falconeja in Paola Borsellina, septembrska pa je posvečena čezmejnemu sodelovanju.

Izkupiček prodaje koledarjev bodo izročili Unicefu za program Covax, v okviru katerega zbirajo sredstva za cepilne kampanje otrok v najrevnejših državah sveta. Del denarja bodo namenili tudi skladu Marco Valerio, ki pomaga zdravljenju otrok policistov s hudimi kroničnimi boleznimi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo