Petek, 23 avgust 2019
Iskanje

Na Korzu Italia spet delavci

Pred koncem meseca računajo, da bodo zaključili dela med lekarno Orso Bianco in Ulico IX Agosto

Gorica |
12. feb. 2019 | 11:11
Dark Theme

Goriška občina je včeraj, 11. februarja, uradno predala gradbišče na Korzu Italia podjetju Ises iz Nem, s katerim je prejšnji teden podpisala pogodbo. Gradbinci so včeraj že začeli postavljati mreže in pripravljati stroje, pred koncem meseca pa računajo, da bodo zaključili dela med lekarno Orso Bianco in Ulico IX Agosto.

Še pred zaključkom del na tem prvem odseku se bodo lotili drugega sklopa del, ki bo zaobjemal območje med križiščem z Ulico IX Agosto in križiščem z Ulico Locchi. Ko bodo začeli tlakovati ta odsek, bo stekla še tretja faza, in sicer obnova odseka do križišča z Ulico Pitteri. »Dela se bodo predvidoma zaključila pred koncem leta: po pogodbi imajo na voljo 300 dni, v tem času bodo namestili tudi novo razsvetljavo in uredili gredice,« pravi občinska odbornica Arianna Bellan, ki je bila tarča ostrih kritik.

Gradbišče na Korzu namreč stoji že od lanske pomladi, ko ga je zapustilo podjetje Coget iz Barija, občinska uprava pa do konca decembra ni našla dogovora z ostalimi podjetji, ki so se prijavila na razpis. 27. decembra je »usodni da« le dahnilo podjetje Ises iz Nem, medtem pa so se trgovci in upravitelji lokalov znašli v hudi stiski.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da je zastava Slovenije tudi zastava Slovencev v Italiji?

25. jul. 2019 | 4:00
Da
Ne
Raje druga
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo