Ponedeljek, 24 februar 2020
Iskanje

Na slovenskem uradu niso našli ustreznega kandidata

Poleg že zaposlenega funkcionarja so iskali uradnika za upravno-računovodske zadeve

Gorica |
21. okt. 2019 | 6:33
Dark Theme

Tudi na goriški občini, kakor že v Sovodnjah, Doberdobu in Števerjanu, se soočajo s težavami pri zaposlovanju novih uslužbencev, če je med pogoji znanje slovenskega jezika. Občina je namreč od Dežele Furlanije - Julijske krajine na podlagi zaščitnega zakona prejela 240.000 evrov za obdobje 2019-2021: sredstva so namenjena vzpostavitvi mreže za slovenski jezik v javnih upravah.

Točneje, občina bi s tem prispevkom morala zaposliti dve osebi za določen čas v službi za zaščito jezikovnih manjšin. Trenutno pa je na občini zaposlen le funkcionar, ki se ukvarja s prevajalstvom in tolmačenjem. Občini namreč ni uspelo najti ustreznega kandidata, ki bi zapolnil mesto funkcionarja za upravno-računovodske zadeve; skušali so črpati iz lestvic drugih občin, a brez uspeha. Del razpoložljivih sredstev – 30.000 – evrov bodo torej uporabili za zunanja podjetja, ki nudijo prevajalske storitve in tolmačenje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo