Sobota, 27 februar 2021
Iskanje

Nadaljujejo se naložbe v goriški grad

V drugi fazi del bodo še naprej utrjevali in čistili obzidje, obnovili streho in še marsikaj

Gorica |
27. mar. 2020 | 8:38
Dark Theme

Izvajanje projekta Urbana agenda, za katerega je Občina Gorica iz skladov za trajnostni urbani razvoj za obdobje 2014-2020 prejela preko dva milijona evrov, se kljub izrednim razmeram nadaljuje. Potem ko so pred dvema letoma že izpeljali prvi sklop del, v okviru katerega so poskrbeli za sanacijo in očiščenje dela grajskega obzidja v bližini Leopoldinskih vrat, bo predvidoma v drugi polovici letošnjega leta ali v prihodnjem na vrsti še druga faza del, ki bo prav tako namenjena revitalizaciji goriškega gradu in grajskega naselja nasploh.

»Utrjevanje in čiščenje obzidja se bo nadaljevalo, v projekt Urbane agende pa smo pred leti vključili tudi obnovo strehe gradu, obnovo stranišč in še marsikaj,« pravi Roberto Sartori, ki je v goriški občinski upravi odgovoren za evropske projekte.V prejšnjih dneh je tehnični urad Občine Gorica sprožil postopek za izpeljavo javne dražbe, preko katere bodo izbrali izvajalca del. Razpisna cena, piše v dokumentu, ki je bil objavljen na spletni strani goriške občine, znaša 1.295.100 evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo