Petek, 22 november 2019
Iskanje

Najsevernejša točka Jadranskega morja

Predali namenu obnovljeno obrežje

6. nov. 2019 | 9:18
Dark Theme

Kanal Valentinis v Tržiču, »najsevernejšo točko Jadranskega morja«, želijo ovrednotiti do konca leta 2020, najkasneje do leta 2021. Podjetje, ki bo izvedlo izkop kanala - razpis je vreden 1.300.000 evrov - bodo izbrali v kratkem, dela pa naj bi po načrtu trajala 90 dni. Medtem so včeraj ob navzočnosti tržiške županje Anne Cisint, deželnega odbornika za civilno zaščito Riccarda Riccardija, vodje deželne civilne zaščite Amedea Aristeija, deželnega odbornika Giuseppeja Nicolija in predsednika navtičnega krožka Massima Bruna spet uradno odprli sprehajalno pot ob kanalu Valentinis. Zaprta je bila od avgusta 2017, ko se je zrušil 75-metrski del bankine v bližini nekdanjega lokala Hippodrome. Zaradi tega so takrat morali odpeljati 22 plovil navtičnega krožka Valentinis, ki se bodo, se nadejajo, vrnila v kanal Valentinis najkasneje do pomladi. Za obnovo in utrditev bankine, ki sta vredni 600.000 evrov, je poskrbelo podjetje Bartolo, sredstva pa so črpali iz deželnega sklada za civilno zaščito.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo