Sobota, 30 maj 2020
Iskanje

Neznanca oropala Ljubljančana

Po prvih zbranih podatkih gre za mlajša storilca

11. jun. 2019 | 10:25
Dark Theme

Na Dobrovem je v nedeljo potekal sklepni dan Praznika češenj, ki pa se je za moškega iz Ljubljane slabo končal. Nekaj minut pred 20. uro sta se mu na parkirišču Mercatorjeve trgovine na Dobrovem približala neznanca in od njega v slovenščini zahtevala gotovino oz. denarnico, ki jo je nosil opasano okoli pasu. Svojo zahtevo sta podkrepila z grožnjo in uporabo telesne sile. Ker se je moški fizično branil, je eden od neznanih storilcev izvlekel preklopni nož in zagrozil z neposrednim napadom na življenje ali telo. »Zaradi uporabe noža pri podkrepitvi grožnje je oškodovanec sledil zahtevi storilca in mu denarnico z gotovino izročil,« pojasnjuje Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi na novogoriški policijski upravi. Storilca sta nato peš pobegnila na cesto pod parkiriščem in se odpeljala z avtomobilom bele barve v smeri naselja Neblo. Zaradi bližine slovensko-italijanske meje je novogoriška policija o dogodku obvestila italijanske varnostne organe.

Po prvih zbranih podatkih gre za mlajša storilca. Eden od njiju je visok približno 180 centimetrovm in je bil oblečen v belo majico. Drugi je manjše postave, svelolas, oblečen je bil v rdečo majico. Oba sta močnejše postave. Policija naproša vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede ropa na parkirišču v Dobrovem v Goriških Brdih imeli kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 oz. pokličejo na Policijsko postajo Nova Gorica ali se oglasijo preko elektronske pošte (pp_nova_gorica.pung@policija.si).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo